MICROSOFT POPUSTIO

Konačno ćete lakše moći odbiti nadogradnju na Windows 10

01.07.2016 u 07:29

Bionic
Reading

11 mjeseci nakon dostupnosti besplatne nadogradnje na Windows 10 i svega 30 dana prije isteka te kampanje, Microsoft je odlučio 'popustiti' konce. Korisnici će sada imati jasnije objašnjenje nadogradnje i moći će je na lakši način odbiti, bez potrebe za korištenjem dodatnih aplikacija u tu svrhu

Trebala je samo grmljavina iz medija i nesretnih korisnika kako bi Microsoft svega mjesec pred kraj ponude besplatne nadogradnje na Windows 10 OS odustao od guranja tog sustava 'niz grlo' korisnicima. Naravno, pomogla je sigurno i pokoja tužba poput ove u kojoj je žena na sudu osvojila 10 tisuća dolara od Microsofta.

'Get Windows 10' prompt ovaj tjedan će donijeti čitljivije i jasnije informacije o mogućoj nadogradnji. Korisnici će imati opciju nadogradnje odmah, odabira vremena kada im odgovara nadograđivanje na 'desetku' te naposljetku opciju odbijanja besplatne nadogradnje.


'(...) neki naši korisnici iskustvo nadogradnje su ocijenili zbunjujućim i bili su nezadovoljni. Stoga smo naporno radili kako bi izmijenili to loše korisničko iskustvo te jasno ponudili odabir instalacije nadogradnje, odmah, u određeno vrijeme ili potpuno odbijanje', navodi Microsoft.

Oni koji su pak ušli u brdo problema iz nekog razloga s time što im se računalo samostalno nadogradilo na Windows 10, dobit će besplatnu tehnološku podršku iz Microsofta. Besplatna ponuda za instalaciju Windows 10 sustava preko Windows 7, Windows 8 i 8.1 dostupna će biti do 29. srpnja ove godine.

Via ZDNet