AGRESIVNIJI KORAK

Microsoft postaje dosadan, evo kako nas sada 'tjera' na Windows 10

05.02.2016 u 08:38

Bionic
Reading

Još u listopadu prošle godine Microsoft je otkrio okviran plan za nadograđivanje što više osobnih računala sa starijih Windows verzija na 'desetku'. 1. veljače tako je počeo i sljedeći korak u 'guranju' najmodernijeg OS-a na računala pogonjena Windows verzijama 7 i 8.1

Ako se tko još sjeća faze s 'rezervacijama' za Windows 10 od lani, ona je od 1. veljače i službeno gotova, a 'desetka' je sad označena kao preporučena nadogradnja. Štoviše, korisnici kojima su automatske nadogradnje sustava na Windows 7 i 8.1 računalima omogućene, mogli bi se iznenaditi činjenicom da će se Windows 10 početi preuzimati na računala i tražiti korisnički upit za konačnim stupnjem - instalacijom.

Ipak, kao i do sada, korisnici imaju rok od 31 dan da se, u slučaju nezadovoljstva 'desetkom' jednostavno vrate na ranije korišteni OS. Čini se kako je većina ljudi ipak vrlo zadovoljna novim uratkom iz Redmonda. Microsoft nije izmijenio niti stavku da se Windows 10 kod 'proaktivno' preuzme na računala kako bi se nadogradnje brže odvile u slučaju da se korisnici odluče na to.

Oni koji žele ostati na Windows 7 i 8.1 to će i dalje moći učiniti, no sasvim je jasno da Microsoft u lovu na milijardu računala s Windows 10 OS-om u sljedećih godinu-dvije ide vrlo ozbiljno te da će planovi za nadogradnju postati još 'agresivniji'.