IDC OBAVJEŠTAVA

Recite što god hoćete, ali korisnici su većinom zadovoljni Windowsima 10

18.01.2016 u 13:09

Bionic
Reading

Prema istraživanju koje je objavio IDC, većina američkih potrošača pala je na Windows 10. Time je donekle potvrđena i Microsoftova informacija da su zabilježili višu razinu zadovoljstva korištenja nove generacije Windows OS-a nego ikad prije

U istraživanju koje je za IDC u rujnu prošle godine napravila tvrtka Survata otkrilo se kako je više od 60 posto korisnika OS-a Windows 10 zadovoljno ili vrlo zadovoljno, a svega jedan od deset korisnika sustav označilo je loše ili vrlo loše.

Zanimljivo je da je u istraživanju čak 30 posto ispitanika izjavilo kako koristi Windows 10, a Windows 8 i 7 dobili su po 27 posto i 28 posto korisnika. Većina ispitanika nadogradnju je iskoristila i zato što su unutar starije verzije Windows OS-a dobili informaciju kako mogu nadograditi sustav na desetku.


Ta je informacija postala izvor frustracije onima koji ne žele prijeći na Windows 10, no barem po ovom IDC-ovom istraživanju vidi se kako je učinak u konačnici prilično pozitivan.

Svega pet posto ispitanika kupilo je Windows 10 kako bi napravili čistu instalaciju na svojim računalima, a isto tako pet posto ispitanika novu generaciju OS-a iz Redmonda dobilo je u paketu s novim računalom.

'Ovo ispitivanje pokazuje kako su korisnici pozitivno prihvatili Windows 10, no ostaje problem toga da ih najveći dio još uvijek ne kupuje nova računala kako bi ga dobili', rekao je Tom Mainelli, jedan od IDC-ovih autora istraživanja.

CW