POVRATAK NA STARO

Prešli ste na Windows 10 i hoćete natrag? Evo rješenja

04.08.2015 u 18:47

Bionic
Reading

Ako ste kojim slučajem nadogradili svoje računalo na Windows 10 te iz nekog razloga niste zadovoljni, ne očajavajte i ne čupajte kosu. Vrlo jednostavno možete se vratiti na staro

Prije nekoliko dana Microsoft je krenuo s isporukom Windowsa 10. Korisnici diljem svijeta pohitali su po svoj besplatni primjerak najsvježijeg operativnog sustava proizašlog iz tabora diva iz Redmonda, a potražnja za njim iznenadila je i ekipu iz Microsofta. Ako iz samo vama znanog razloga želite vratiti raniju verziju sustava koju ste koristili prije nadogradnje, znajte da je taj proces prilično bezbolan.

Microsoft ima rješenje

Kada ste nadogradili svoje računalo na Windows 10, svi podaci ranije verzije OS-a pohranjeni su lokalno i smješteni u mapi naziva Windows.old.

Windows 10 ima ugrađenu opciju koja vam omogućuje da se vratite na raniju verziju OS-a, no budite oprezni. Imate samo mjesec dana za ovu radnju.

Do prozora kao na priloženom snimku zaslona (screenshot) doći ćete tako da pritisnete kombinaciju tipaka Windows + I koji otvara prozor postavki. Pritisnite Update & Security te Recovery. u ovom prozoru vidjet ćete tako naslov Go back to Windows XY (ovisno s koje verzije OS-a ste nadogradili na Windows 10) preko koje možete pritisnuti Get started

Slijedite upute i nakon nekog vremena ugledat ćete svoju prepoznatljivu radnu površinu.

Čista instalacija

Ako pretpostavimo da od ranije imate originalni instalacijski disk Windowsa na verziju koju se želite vratiti, možete preko njega, umetanjem DVD-a ili CD-a pogon računala te započeti s čistom instalacijom.