KAD ĆE PROIZVODNJA?

LG ima prozirne zaslone, gotov je i prototip

28.03.2015 u 07:20

Bionic
Reading

Novi trend kod tehnologija vezanih za ekrane je upravo ono što su divovi poput LG-ja i Samsunga predvidjeli ranije. Pored zakrivljenih ekrana, koji polako već stižu na tržište u mobilnim uređajima koji predstavljaju perjanice, čini se kako se očekivanja dižu i kod svijeta prozirnih ekrana. LG je nedavno objavio kako je razvoj takvih (i nešto naprednijih) tehnologija gotov te da se čeka dolazak na masovno tržište

Takvo što bi, naravno, moglo pričekati neko vrijeme, ovisno o potražnji tržišta i proizvodnim mogućnostima. 'Razvoj tehnologija zaslona koji stvara virtualni prostor na staklu je dovršen, dostupan je čak i promotivni prototip', rekao je nedavno službenik LG-ja, a prenosi Business Korea.

LG i Samsung, ljuti konkurenti u svijetu zaslona svih vrsta, rade istovremeno na razvoju zakrivljenih/savitljivih ekrana, ali i na ovim prozirnim varijantama. Usprkos nizu prototipa prikazanih do sada, niti jedna kompanija se nije odlučila predstaviti rješenje namijenjeno za masovno tržište (ili su pokušaji neslavno propali). Naravno, na meti nisu tek pametni telefoni, gdje bi takvi ekrani bili upitne korisnosti, već automobilska stakla, kućanska tehnika poput frižidera i pećnica, izlozi trgovina i dr.


Kako piše Business Korea, postoje četiri stupnja razvoja savitljivih ekranskih tehnologija, koje će možda postati bitnim dijelom integracije prozirnih verzija. Ti stupnjevi su zakrivljenost, savitljivost, sklopivost i mogućnost rolanja. Samsungovi i LG-jevi proizvodi se trenutno nalaze između prvog i drugog stupnja, a tek treba vidjeti kako će reagirati potrošači.

Više o svemu je moguće pročitati na izvornom linku