TEHNOLOGIJA ZA SIGURNOST

Za Intel je vrlo bitno povećati povjerenje potrošača

24.10.2014 u 08:10

Bionic
Reading

Intel Corporation objavljuje kako je predstavio tehnologiju Intel® Data Protection Technology for Transactions, prvo rješenje u informatičkoj industriji koje nudi sveobuhvatno šifriranje korisničkih i financijskih podataka ugrađenih u POS platforme

Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions razvijena je u suradnji s tvrtkom NCR, predvodnikom na području tehnologija za potrošačke transakcije, a u njoj se spaja programska oprema optimizirana za maloprodaju i Intelova strojna oprema, uključujući procesore Intel® Core™ i odabrane procesore Intel® Atom™ te se tako nudi veća razina sigurnosti od početka transakcije do pohrane podataka o transakciji na bankovnom poslužitelju.

Tehnologijom Intel Data Protection Technology for Transactions dodaje se novi sloj programske opreme kojom se štiti postupak plaćanja te se tako dopunjuju postojeća maloprodajna ulaganja u EMV (Europay, MasterCard & Visa) autorizaciju kreditnih kartica, tokenizaciju i ostale tehnologije za zaštitu podataka. Programska oprema instalira se i pokreće na Intelovu čipsetu, čime se jamči dodatna sigurnost, a pridonosi zatvaranju sigurnosnih rupa u prijenosu podataka s POS uređaja u podatkovni centar i obratno.


'Ovim se rješenjem uvode znatna poboljšanja u postojeću zaštitu podataka pri maloprodajnim transakcijama bez skupe nadogradnje strojne opreme, a maloprodajnim trgovcima nudi se konkretna metoda za početak korištenja interneta stvari', izjavila je Michelle Tinsley, direktorica Intelova odjela Mobility Retail and Payments. 'Ujedno se njime pripremaju uvjeti za širenje na druge sektore, npr. financijske usluge, zdravstvo, pa čak i državne agencije.'

Sve brojniji slučajevi probijanja zaštite podataka doveli su u pitanje sposobnost maloprodajnih trgovaca da zaštite podatke korisnika i zadrže povjerenje potrošača u razmjenu podataka, čime se stvaraju prepreke prihvaćanju tehnologija koje pokreću internet stvari.

Procjenjuje se da su korporacije tijekom 2013. potrošile 114 milijardi dolara na obranu od kibernetičkih napada povezanih sa zlonamjernim softverom, a prema brojnim izvješćima iz tog sektora, ove je godine u pitanje dovedena sigurnost desetaka milijuna kreditnih kartica.

Tehnologija Intel Data Protection Technology for Transactions razvijena je da bi se riješili ti problemi i ubrzalo uvođenje interneta stvari u maloprodajnim okruženjima.