ŽELJA ZA KONKURETNOŠĆU

Sonyjeva sljedeća perjanica će biti 'najbolje od svega'

21.10.2014 u 15:17

Bionic
Reading

Iako se Sonyjeva trenutna perjanica Xperia Z3 još nije pojavila na svim tržištima, kompanija osim na restrukturiranju radi na sljedećem modelu - koji će biti 'bez premca'. U prvom dijelu sljedeće godine, Sony planira otkriti model Z4 uz možda najsnažnije komponente koje će biti dostupne na tržištu

Stranica Android Origin navodi da je kompanija odustala od postojećih planova za izradom perjanica te će se tempo ponešto izmijeniti nakon modela Z2 i Z3. Perjanica za 2015. godinu tako će biti opremljena s Qualcommovim najsnažnijim 64-bitnim čipom (Snapdragon 810 s osam procesorskih jezgri i Adreno 430 grafičkom jezgrom), 4GB radne memorije i početnih 32GB spremišnog prostora. Nadogradnje ne prestaju samo u tom dijelu priče.

Kompanija se tako za sljedeći model navodno odlučila na ekran razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela, kako bi konkurirala ostatku perjanica koje se polako prebacuju na razlučivosti više od sad već uobičajenih 1080p. Ovaj 5,5-inčni model bi trebao doživjeti i nadogradnju po pitanju kamerice. Do sada korišteni IMX220 senzor pada u zaborav, a stići će prvi zakrivljeni Exmor RS CMOS senzor, razlučivosti 20-tak megapiksela.


Upravo o ovom zakrivljenom senzoru je bilo riječi na stranicama Gadgeterije, a vrijedi podsjetiti da se kompanija odlučila na ovaj korak kako bi se povećala osjetljivost senzora (1,4 puta bolja u sredini te dva puta bolja na rubovima), uz smanjenje šuma i opće poboljšanje slike. Valja se nadati kako Sony neće nastaviti slijediti filozofiju u kojoj digitalni algoritmi upropaste sliku sa senzora...

Xperia Z4 bi trebala imati i zasebno audio pojačalo, što bi trebalo uokviriti multimedijalno iskustvo korištenja. Uređaj bi trebao podržavati LTE Cat.6 i Bluetooth 4.1 povezivost, a trebao bi zadržati otpornost na vlagu i prašinu poput prethodnika.