BLOCKS

Ovaj smartwatch ćete moći složiti sami

21.10.2014 u 07:22

Bionic
Reading

Zahvaljujući projektu Ara, na kojem su radili u Motoroli i Googleu, čini se kako 'svijet modularnih gadgeta' tek treba postati živim. Najnovija ideja je izrada pametnih ručnih satova u blokovima, od kojih bi svaki ispunjavao određenu funkciju

Blocks projekt obećava upravo takvo što, nakon što su nedavno osvojili 50 tisuća dolara od Intela u Make It Wearable natjecanju te ušli u 10 finalista. 'Nosivi uređaji su vrlo osobni uređaji, tako da je mogućnost prilagodbe korisniku izuzetno bitno', navodi se na službenom blogu projekta.

Možda ima razloga za skepsu, no valja imati na umu da je sličan projekt (Phonebloks koncept/projekt Ara) postao vrlo aktivan kako su se stvari primili u Googleu. Dok će hardverske komponente biti prilagodljive upravo onako kako se i zamišlja (uz izmjenjive pokrove modula), posebnost će biti softver. Ljudi koji stoje iza Blocksa namjeravaju iskoristiti Samsungovu platformu Tizen uz moguću podršku za Windows Phone, iOS i Android nakon nekog vremena.

Ovaj smartwatch ćete moći složiti sami


Sve se namjerava napraviti u partnerstvu s Phonebloks, a sad ostaje za vidjeti hoće li se i ovaj koncept uspjeti realizirati u opipljivi proizvod. Na proljeće 2015. godine, Blocks namjerava pokrenuti kampanju u kojoj bi se trebala prikupiti financijska sredstva za dalji razvoj.