PRIČA SE

HTC će uskoro ponuditi Nexus 9

24.09.2014 u 18:48

Bionic
Reading

Očekuje se kako će novi devetoinčno (22,8 centimetara) Googleovo tablet računalo pogoniti Nvidijin procesor Tegra K1

HTC nije proizveo tablet računalo od 2011. godine, a uređaj iz serije Nexus od 2010. Nećemo, čini se, morati dugo čekati da se to promijeni. O Nexusu 9 govorkalo se još početkom ljeta, a sad stižu potvrde kako će ga proizvesti tvrtka koja je stajala iza izvornog uređaja Nexus One.

Početkom mjeseca Nvidia je u patentnoj tužbi protiv Qualcomma i Samsunga spomenula HTC-ov Nexus 9, navevši kako ga se očekuje tijekom trećeg ovogodišnjeg tromjesječja te kako bi trebao sadržavati Tegru K1. Slično tvrde izvori Wall Street Journala i Vergea


To bi moglo značiti kako će devetka biti bliža moćnijem Nexusu 10 kojim se bavi Samsung nego jeftinijem Nexusu 7, kojeg priprema Asus.

Puno pojedinosti o specifikacijama zasad nema. Prema GSM Areni, trebao bi imati IPS LCD zaslon razlučivosti 1440 puta 2048 piksela, 16 ili 32 GB ugrađene memorije, dva GB RAM-a, podršku za 4G/LTE, glavnu kameru s pet i sporednu s tri megapiksela.

Očekuje se kako će novi uređaj biti predstavljen skupa s Androidom L, velikom nadogradnjom operativnog sustava najavljenom tijekom konferencije Google I/O

Izvor:Verge