VOLANTIS

Stiže nam 9-inčni Google Nexus tablet

24.06.2014 u 06:23

Bionic
Reading

Ekipa s Android Police je uspješno ugrabila svježu porciju glasina vezanih uz Google Nexus program uređaja. Dok nema posebnih novosti vezanih za pametni telefon iz te linije, stiglo je iznenađenje u vidu 8,9-inčnog Nexus tableta

Android Police ide toliko daleko da tvrdi da nema smisla ovo okarakterizirati kao glasinu, jer su 'informacije o uređaju pouzdane'. S glasinama da LG više neće raditi Nexus smartphone, na liniji su ostali drugi proizvođači, ali nije jasno tko će biti proizvođač novog Google Nexus tableta.

Tablet se interno zove Nexus 9, a u glasinama je još bio poznat kao HTC Volantis. Što se tehničkih karakteristika tiče, ekran dijagonale 8,9" je razlučivosti 2.048 puta 1.440 piksela, što u konačnici daje 281ppi. Kako bi se osigurale pristojne performanse na takvom uređaju, unutra se nalazi još i Nvidia Logan (K1) 64-bitni čip te 2GB radne memorije.


Ostatak komponenti čine opcije od 16 ili 32GB spremišnog prostora, 8MP glavna kamerica s optičkom stabilizacijom te 3-megapikselna prednja kamerica. Samo kućište Nexusa 9 je izrađeno od aluminija, a tu su i prednji stereo zvučnici.

'Vrlo je vjerojatno da su tehničke karakteristike ono što će konačni proizvod vidjeti, a slika je rani nacrt dizajna koji će krasiti uređaj', navode na stranici Android Police, primijetivši kako sa slike nedostaju zvučnici i još neke sitnice.

Što se cijena tiče, tablet bi trebao koštati 399 američkih dolara (16GB verzija), a za razliku od dosadašnjih Nexus rješenja, navodno će visoka cijena biti opravdana kvalitetom izrade i ostatkom premium mogućnosti. Android Police dodaje kako ipak ne treba očekivati prezentaciju ovog uređaja na nadolazećem Google I/O, već će se on pojaviti u drugom dijelu godine, izgledno u četvrtom kvartalu.