IMAJU NFC

Geniusove slušalice možete spojiti s dva uređaja odjednom

16.09.2014 u 07:35

Bionic
Reading

Geniusov novi model u seriji bežičnih slušalica nosi oznaku HS-970BT. Možete ga spojiti s, primjerice, računalom i pametnim telefonom istovremeno

Prva novost vezana uz ove slušalice je ugrađena tehnologija NFC, koja omogućava bežično povezivanje slušalica s drugim uređajima (ponajprije pametnim telefonima, poput Samsungovog Galaxyja S5 ili Appleovog iPhonea 6). Za spajanje je dovoljno dotaknuti slušalice i uređaj s kojim ih želite spojiti. Za starije uređaje HS-970BT podržava povezivanje i na klasičan način.

Za stabilnu vezu zadužen je protokol Bluetooth 4.0 (s profilima HSP1.2, HFP1.6, A2DP1.2 i AVRCP1.4). Slušalice je moguće istovremeno upariti s dva uređaja, pa ih možete koristiti paralelno na, recimo, računalu i pametnom telefonu.


Druga novost je implementacija zvučnog codeca aptX tvrtke CSR, koji omogućuje kodiranje i prijenos zvuka (a poglavito glazbe) u vrhunskoj kvaliteti i sa stupnjem sažimanja u skladu s propusnošću bežične veze.

Ugrađena litij-ionska baterija napaja se putem priloženog USB kabela, a slušalice imaju i 3,5-milimetarski zvučnim ulazom, na koji možete spojiti i uređaje koji nisu opremljeni Bluetoothom.

Prilagodljiva metalizirana spojna traka omogućuje da ih prilagodite u oblik koji vam najviše odgovara. Na desnoj slušalici nalaze se integrirane kontrole za glasnoću te premotavanje, kako uređaje poput mobitela ne bi morali vaditi iz džepa. Moguće ih je i preklopiti, kako bi zauzimale što manje mjesta dok ih ne koristite.

Dostupne su u crnoj ili bijeloj boji, po preporučenoj cijeni od 499 kn.