HRPA MATERIJALA VEĆ PROCURILA

Je li Appleu preostalo otkriti išta vezano za iPhone 6?

04.09.2014 u 07:00

Bionic
Reading

iPhone 6 uistinu se pokazao kao najgore čuvana tajna. Zapravo, veliko je pitanje koliko toga je ostalo 'tajnom' za Appleovo otkrivanje 9. rujna, s obzirom na to da je procurio svaki mogući dio novog uređaja (pa i potpuno funkcionalna varijanta). Feld & Volk posjeduju model koji se može spojiti na iTunese, a ruski youtuber Rozetked otkrio je kućište i ostale komponente uređaja

Još u lipnju uslijedila je lavina informacija vezanih za uređaj koji tek treba ugledati svjetlo dana. Dok su internetom počeli napadati i klonovi, Appleu će 9. rujna trebati istinski dobra prezentacija da otkrije barem mrvicu novosti - iako je jasno da procurenim informacijama najviše barataju entuzijasti, ne i veći dio potrošača.

Feld & Volk, koji su ranije otkrili kućište nadolazećeg iPhonea (i zahvaljujući čemu pripremaju luksuzno izdanje uređaja), sada imaju i naizgled funkcionalnu jedinicu. Uređaj su spojili na računalo kako bi demonstrirali koliko je 'stvaran':

Feld & Volk otkrivaju iPhone 6



Možda najbolji pregled uređaja pripremio je youtuber Rozetked usporedivši komponente s postojećim iPhoneom 5s te različitim verzijama uređaja (video je moguće pratiti uz engleske titlove). Rozetked otkriva kako je tipka za paljenje i gašenje uređaja zbog povećanja veličine sada smještena na bok, kako se i očekivalo. Stigla je i potvrda kako novi uređaj donosi NFC čip, ali se navodi i kako ekran nije izveden od safirnog stakla:

Ovo je iPhone 6!

U konačnici, prema informacijama sa stranice iPhonez.nl, Apple će 4,7-inčni uređaj otkriti po istoj cijeni kao dosadašnje (699 eura), a prednarudžbe će se moći napraviti 19. rujna - u Nizozemskoj. Tamošnji mobilni operater navodno nema nikakvih informacija vezanih za još veći iPhone pa se čini kako će glasine vezane za phablet izdanje uređaja pričekati još neko vrijeme za eventualnu potvrdu.