NEMA KRAJA

Procurila nova doza informacija o iPhoneu 6

12.07.2014 u 06:39

Bionic
Reading

Hrpa različitih izvora Appleu ne da mira. Nakon što su se u početku pojavile navodne proizvodne sheme, svjetlo dana je ugledao niz dizajnerskih uradaka i vizija na što bi novi iPhone mogao ličiti, a što su počele 'potvrđivati' i fotografije različitih dijelova uređaja

Da nije riječ samo o fotografijama uređaja već o stvarnim komponentama koje bi mogle činiti iPhone svjedoče i materijali koji su stigli do blogera, poput 'neuništivog' pokrova ekrana. Nova komponenta koja se pojavila na stranici Apple.club.tw je prednji dio okvira uređaja, a koji bi se trebao uklopiti u komad (stražnji dio uz obli aluminijski okvir) koji se na mreži svih mreža pojavio prošli mjesec.

Djelići slagalice koji čine barem jedan novi iPhone uređaj sve su jasniji. Kontaktne točke i mjesta za vijke na novoj fotografiji odgovaraju onim prethodnima, no uvijek valja ostaviti mjesta za mogućnost da je sve skupa jedna vješta prevara.

Istovremeno, Wall Street Journal izvještava kako je TSMC počeo isporučivati čipove iz vlastite proizvodnje za Apple, koji se sve više udaljava od ovisnosti za Samsungovim tvornicama. Izvori su za WSJ potvrdili kako su TSMC i Apple potpisali ugovor o razvoju novih čipova za sljedeću godinu, što ostavlja pitanje tko će proizvoditi čipove za nadolazeći iPhone. Za sada nije jasno ni koliko će točno čipova TSMC isporučiti ovu godinu, ali je poznato kako je proizvodnja čipova izvedenih u 20nm tehnologiji počela tijekom prvog kvartala ove godine.