UZ FOLDERE

Windows Phone će uskoro 'donijeti revoluciju'

30.06.2014 u 12:58

Bionic
Reading

U jednom od prijenosa dvojice gadgetomana poznatih kao LockerGnome (Chris Pirrillo) i Barnacules (Jerry Berg), dalo se saznati kako Microsoft sprema nešto što će itekako iznenaditi svijet mobilnih platformi. Istovremeno, Microsoftu se 'omaklo' te je otkriven sustav foldera kojim će korisnici moći dodatno prilagođavati početni ekran na svojim Windows Phone uređajima

Barnacules i LockerGnome su razgovarali o mobilnim platformama, a tek što je natuknuto koliko pomaka Google radi s operativnim sustavom Android, Barnacules je rekao kako i Microsoft sprema nešto opako. 'Recimo samo da sam, u trenutku kad sam čuo za tu novotariju tek začuđeno upitao - mi to stvarno možemo učiniti?', rekao je Jerry Berg u razgovoru s Pirrillom.

O čemu je točno riječ da se tek naslutiti. Možda je u igri podizanje 'odraslije' verzije operativnog sustava (uslijed informacija kako će Windows RT i Windows Phone postati jedna te ista stvar), a možda je u igri tek 3D upravljanje uređajima. Hoće li to rješenje biti kvalitetnije od Amazonovog tek treba vidjeti, a naravno nije ni jasno je li baš na to mislio Berg:

Windows Phone će uskoro 'donijeti revoluciju'



Što se foldera tiče, Windows Phone bi uskoro mogao dobiti rješenje koje već postoji na konkurentnim platformama. Prema opisu kojeg su prije uklanjanja 'uhvatili' na stranici Nokia Power User, čini se kako će stvar biti i jednako jednostavna. Kako bi se kreirao folder, bit će dovoljno tek odvući željenu aplikaciju sa start ekrana na Tile druge aplikacije.

Uskoro bi svjetlo dana i službeno trebala ugledati nadogradnja Windows Phone 8.1 diljem svijeta, no nije jasno hoće li ova opcija biti novost u odnosu na Developer Preview inačicu mobilne platforme. Kako pišu na NPU, postoji mogućnost da će opcija stići uz GDR1 nadogradnju u kolovozu.