PIONIRI

Bacite pogled na 'Savior' - prvu nezavisnu videoigru s Kube

27.10.2016 u 11:30

Bionic
Reading

Nezavisni tim Empty Head Games traži pomoć investitora kako bi dovršio rad na impresivnom art platformeru koji je ujedno prva nezavisna videoigra koja dolazi s Kube

Za razliku od mnogih razvojnih timova na Zapadu, dizajneri koji žive na Kubi donedavno su pristup internetu mogli samo priželjkivati. Mali nezavisni tim sačinjen od konceptnog ilustratora i animatora Josuhe Paglieryja te programera Johanna Hernandeza pod imenom Empty Head Games radi na neobičnoj igri koja, budimo iskreni, izgleda zbilja dobro.

Savior je priča o malom bogu koji se budi u svijetu što se doslovno urušava. Božanstvo u pitanju ste, pogodili ste, vi. Vaš zadatak je saznati je li svijet u kojem obitavate stvarnost ili samo vrlo bagirana videoigra.

Cilj tima je sakupiti skromnih 10.000 dolara putem stranice Indiegogo te time dovršiti igru koju su, kažu, već godinama htjeli napraviti. U trenutku pisanja članka igra je sakupila 6.741 dolar od traženih 10.000.

'Razvijati igru na Kubi zbilja je velik izazov', kaže Pagliery. 'Vrlo često imamo ograničene resurse i zastarjeli hardver. Također nam je vrlo teško posegnuti ka globalnoj zajednici gejmera. Čak i jednostavna stvar poput pristupa internetu zahtijeva put do Wi-Fi hotspota koji su dostupni u svega nekoliko parkova diljem grada.'

Savior bi trebao biti dovršen do 2018. Kako igra izgleda, možete vidjeti iz priloženog videa.

Ako recimo planirate uskočiti s malom novčanom podrškom, skoknite do Indiegoga klikom na ovaj link