VIRTUALNA STVARNOST

Znamo kada PlayStation VR stiže u Hrvatsku, poznata i cijena!

14.10.2016 u 15:33

Bionic
Reading

Sony je službeno objavio datum dolaska njihove periferije za uživanje u blagodatima virtualne stvarnosti. PlayStation VR dolazi i u Hrvatsku!

Podsjetimo, ova kaciga za virtualnu stvarnost napravljena je kako bi se koristila na PlayStationu 4. Za razliku od konkurenata, za nju nije potreban prevelik prostor, nema prevelikih poteškoća sa spajanjem te što je najvažnije - ne trebate potrošiti hrpu novca za nadogradnju hardvera koji bi je podržavao. PlayStation VR prošlog je tjedna krenuo na pohod na tržište, a uskoro će biti dostupan i u Hrvatskoj.

Prvi val uređaja dostupan je u većini teritorija EU-a već danas, no ovdašnji gejmeri morat će se malo strpjeti. Konzola na ove prostore dolazi tek početkom iduće godine.

PlayStation VR ima startni asortiman od trideset igara, a mnogi razvojni timovi uporno rade na njegovu povećanju. Sony se zaklinje da ćemo, naime, do kraja godine imati pedeset naslova napravljenih za novu VR kacigu. Trenutačni izbor uključuje Rez Infinite, Arkham VR, Driveclub VR i RIGS Mechanized Combat League.

'Nevjerojatno smo uzbuđeni da donesemo virtualnu stvarnost na PlayStation 4', rekao je predsjednik globalne prodaje i marketinga te predsjednik Sony Interactive Entertainmenta Europe. 'PSVR igrača stavlja ravno u središte akcije nudeći im nevjerojatne nove svjetove. PS VR velika je stvar u svijetu kućne zabave te ga morate iskusiti da biste vidjeli koliko je dobar.'

Naši susjedi u većini EU-a PlayStation mogu iskusiti već danas, a čitava balkanska regija morat će malo pričekati. Točan datum dolaska PlayStation VR-a na ovdašnje prostore bit će 24. 1. 2017., pišu iz PlayStationa Hrvatska. Predložena cijena uređaja iznosit će 399 eura.