RON GILBERT JE LJUT

Tvorac Monkey Islanda traži Disney da mu proda prava na igru

26.05.2016 u 10:18

Bionic
Reading

Ron Gilbert, tatica naslova poput Maniac Mansiona i The Secret of Monkey Islanda, putem Twittera je zamolio Disney da mu proda prava na jednu od njegovih najranijih uradaka

Podsjetimo, Disney je kupio Lucasarts, što znači da je s njime u paketu došao i Lucasfilm, firma odgovorna za mnoge naslove koji su mnogim ljubiteljima grafičkih avantura označili djetinjstvo. Konkretna franšiza na koju Gilbert cilja je Monkey Island koji, prema njemu, stoji u nekom ormaru i nitko s njime ne planira napraviti apsolutno ništa.

Ovo nije prvi put da je poznati autor tražio Disney da mu vrati pravo na njegove igre. Već 2012. izjavio je kako bi bilo najbolje da mu oni daju ili čak prodaju prava na Monkey Island.

Godinu dana kasnije, 2013. objavio je veliki blog o konkretnim planiovima o potencijalnoj igri tematike Monkey Islanda. Konačno, nakon što je Disney odlučio u potpunosti prekinuti s izradom videoigara te prekinuti rad na Disney Infinityju, Gilbert se ponovno oglasio, ističući kako franšiza jednostavno nema vrijednost ako je Disney ne koristi.

Reakcije velike kompanije još nisu poznate, no realno - uvjereni smo da bi svijet videoigara bio bogatiji za barem jednu kvalitetnu igru ako se Gilbert domogne prava na Monkey Island i Maniac Mansion.