VIZIJA BUDUĆNOSTI

Unreal Editor od sada dostupan i u virtualnoj stvarnosti

07.02.2016 u 10:14

Bionic
Reading

Izgleda da potencijal razvoja videoigara pomoću novih kaciga za virtualnu stvarnost postaje sve sličniji filmskoj verziji hakiranja. Također, čitava stvar toliko je nadrealna i, iskreno, oduševljavajuća da smo donekle ostali bez riječi

Na sreću, dovoljno riječi nam je ostalo da dovršimo članak. Unreal Engine 4 editor od danas je moguće koristiti u sklopu virtualne realnosti. Prevedeno, umjesto da prčkate po kodu u nekom od programa, vi stavljate kacigu na glavu, palite editor i nakon toga svijet koji dizajnirate uređujete doslovce stojeći u tom istom svijetu.

Taj nadrealni i doista očaravajući koncept najbolje je prikazao Epicov Mike Fricker. On je u videu demonstrirao kako se novi Unreal Engine 4 editor može koristiti u virtualnoj stvarnosti. Koristeći HTC Vive i dva virtualna kontrolera, on može jednostavno manipulirati scenom, transformirajući elemente i raspoređujući ih unutar virtualnog okružja.

Building VR in VR with Unreal Engine 4 - Early Preview


To je, ruku na srce, dosta olakšavajuća okolnost, s obzirom na to da smo već pri kraju s riječima kojima bismo čitavo iskustvo opisali.

Šalu na stranu, koncept uređivanja svjetova putem virtualnog 3D sučelja olakšat će proces dizajna i kreiranja mnogima koji nisu imali vremena temeljno izučiti Unreal Engine. Također, ako će druga sučelja budućnosti biti slična ovome, mogli bismo svjedočiti pravoj maloj kreativnoj revoluciji.

Više o Unreal Editoru saznat ćemo 16. ožujka na GDC-u.