SJETITE SE KLASIKA

Ova animirana posveta Tie Fighteru oduzima dah

26.03.2015 u 05:45

Bionic
Reading

Ako volite Zvjezdane ratove i videoigre, definitivno ste zaigrali Star Wars: Tie Fighter i Star Wars: X-Wing. Ovaj fan je otišao korak dalje

Mnogi ljubitelji starijih videoigara s radošću se sjećaju Lucasartsove svemirske pucačine Tie Fighter. Jedan od njih je i talentirani animator Paul 'OtaKing' Johnson te je svoju posvetu igri uobličio u, pazite ovo, četiri godine mukotrpnog rada. Dobro, pod 'mukotrpan rad' uglavnom mislimo na vikende.

Svejedno, čim pogledate video, vidjet ćete koliko je truda i ljubavi uneseno u njega. Ne radi se nipošto o amaterskom poslu, već o pedantno i prekrasnom animiranom filmu u prepoznatljivom anime stilu.

Johnson je svoje ljubavno pismo omiljenoj videoigri nazvao Star Wars: Tie Fighter (da, nije baš maštovito, no što ćeš) te je uz njezin izlazak priredio nekoliko 'ekstra' materijala poput scena iz igre i nezaobilaznog postera napravljenog u prepoznatljivoj maniri plakata za serijal 'Zvjezdani ratovi'.

Obratite pažnju na to da je velik broj scena iz animea napravljen direktno prema uzoru na scene iz videoigre. Ovo je doista velik dokaz ljubavi prema Tie Fighteru.

Uglavnom, ako već niste, kliknite na video, zavalite se u fotelju i dopustite da vas preuzme dobra stara nostalgija.

Star Wars: Tie Fighter anime