NOVI SVJETSKI REKORD

U masovnoj FPS makljaži sudjelovalo preko 1.100 igrača

27.01.2015 u 13:58

Bionic
Reading

Nevjerojatan broj gejmera, hrpa oružja i ratnih vozila rezultirali su rekordnom pucačkom makljažom koja je čak završila u Guinnessovoj knjizi rekorda

Virtualni ratovi poprilično su brutalan biznis. Pitajte bilo kojeg igrača Planetsidea 2 što je to masovna bitka, a držite jezik za zubima i ne spominjite Battlefield 3 ili novi Call of Duty. Za njih su te igre zabava u malom pješčaniku. Najveći testament ovome je nedavno probijeni svjetski rekord - u najvećem broju igrača u jednom deathmatchu. Inače, za one koji još nisu čuli za igru, radi se o Sony Computer Entertainmentovom MMO FPS-u u kojem skupina od više stotina igrača nastoji napucati drugu skupinu od više stotina igrača.

Gore spomenuti monumentalni događaj odvio se ovog vikenda, a organizirala ga je zajednica sa stranice Planetside Battles. Rezultat je općeniti kaos koji je, u ovom slučaju, okupio 1,158 gejmera. Dosadašnji rekord, podsjetimo, držao je Man vs Machine s impresivnih 999 igrača.

Naravno, ništa ne bi bilo službeno bez Guinnessa koji je, pogodili ste, potvrdio da se ovdje doista radi o probijenom svjetskom rekordu u najvećem broju ljudi u jednoj FPS bitci.

Za manijake kojima brojevi znače više od riječi, donosimo statistiku iza ove epske makljaže.

Broj streamera: 2,338
Broj smrti: 53,729
Broj timskih smrti: 3,822
Osvojenih baza: 31
Uništenih zemljanih vozila: 5,089
Uništenih zračnih vozila: 2,509
Najbolje oružje: Orion VS54 (3,382 ubijenih)
Najbolje vozilo: Sunderer (2,041 ubijenih)

Ako želite, pak, iz nekoliko različitih perspektiva vidjeti na što je ovaj metež ličio, obavezno bacite pogled na jedan od priloženih video isječaka.

PlanetSide 2 - svjetski rekord
Planetside 2 - svjetski rekord, druga perspektiva