POVRATAK RPG-a

Divinity: Original Sin prodan u pola milijuna primjeraka

29.09.2014 u 07:31

Bionic
Reading

Na sreću svih fanova PC roleplayinga, Divinity: Original Sin postigao je zavidan uspjeh

Divinity: Original Sin fantastični je PC roleplaying naslov stare škole. Tijekom proteklih par mjeseci, uspješno nam se zavukao pod kožu i 'oduzeo' nam barem pedeset sati slobodnog vremena. Najnovije vijesti potvrđuju da nismo jedini koji ovu igru zavoljeli.

Divinity se, naime, do danas prodao u preko 500.000 primjeraka. Valja istaknuti kako se radi o zapanjujućem uspjehu za naslov koji nikoga ne prisiljava na spajanje na internet. Autori su se, naravno, pohvalili ovim pothvatom na službenom blogu

'Premda sav novac od prodaje ne ide izravno nama s obzirom na to da smo imali privatne investitore, naslov je postigao dovoljan uspjeh i bez poteškoća možemo planirati njegovu budućnost. U prijevodu - prilično smo zadovoljni!'

Izrada RPG-a ove veličine u nezavisnom studiju poput Lariana izrazito je rizičan poduhvat. Protekle godine, firmin šef Swen Vincke rekao je kako su doslovce uložili svoje karijere u Divinity. Uzmemo li u obzir koliko su klasični RPG-ovi u posljednje vrijeme popularni dana (čitaj - nisu), ovo je bila sasvim realistična strepnja.

Na sreću Lariana i svih fanova roleplaying igara Divinity je doživio fantastičan uspjeh, a svijet upravo svjedoči renesansi klasičnog PC RPG-a. Sjajno, zar ne.