ZAISTA BRUTALNO

Evo koliko konja i okretnog momenta razvija Tesla Model S P100D

26.02.2017 u 07:50

Bionic
Reading

Luksuzne limuzine više srednje klase u svojim najsportskijim verzijama predstavljene tek prošle i ove godine razvijaju toliko mnogo konjskih snaga na kotačima kao Tesla Model S P100D u Ludicrous Plus modu

“Koliko ima konja” vječno je pitanje u svijetu automobila. Iako je odnos s masom izrazito važan, više konja u pravilu znači brži automobil. Prošle godine, Teslin CEO Elon Musk je izjavio da će ponuditi specijalan način rada P100D Ludicrous koji “oslobađa punu učinkovitost." Sada je YouTube kanal i blog Dragtimesa proveo osam ili devet mjerenja na dinamometru na P100D sa Ludicrous Plus modu i na kraju zaključio da električni raketni brod razvija najmanje 588 konjskih snaga na kotačima i još luđih 1247 Nm okretnog momenta. 

Iako naši umovi još uvijek nisu navikli na tako visoke brojke prilično standardne luksuzne limuzine, brojevi zaista nisu toliko iznenađujući. Motor Trend je izmjerio vrijeme do 100 km/h za P100D od 2.27 sekunde, što znači da mora postojati ‘brdo’ okretnog momenta na kotačima da bi tako eksplozivno pokrenuli limuzinu te klase.

Tesla Model S P100D