NEMA VIŠE

Pala još jedna žrtva Volkswagenova 'Dieselgatea'

05.11.2016 u 10:59

Bionic
Reading

Zbog nužnosti rezanja troškova i okretanja budućnosti, Volkswagen se od iduće godine više neće natjecati u Svjetskom prvenstvu u reliju, iako je novi Polo R za sljedeću sezonu već razvijen

‘Dieselgate’ je dobio još jednu žrtvu poslije Audijevog povlačenja iz 24 sata Le Mansa. Nakon četiri uzastopna naslova vozača, proizvođača i suvozača u WRC-u, Volkswagen napušta sport uoči iduće sezone.

'U nadolazećoj ekspanziji u elektrifikaciji našeg asortimana vozila, moramo usmjeriti sve naše napore važnim budućim tehnologijama', rekao je član Uprave za tehnički razvoj Frank Welsch te je dodao da su 'radna mjesta zaposlenika Volkswagen Motorsport sigurna'.


Direktor VW Motorsporta Sven Smeets je tim povodom izjavio: 'Naravno, žalimo odlazak iz WRC-a, to je bilo najuspješnije razdoblje u povijesti automobilizma VW-a. Tim je učinio velike stvari. U isto vrijeme, naša vizija je čvrsta i svjesni smo velikih izazova za cijelu tvrtku.' 

Volkswagen Polo R WRC
koji je konstruiran za sljedeću godinu, a razvijao ga je Marcus Gronholm, više se neće natjecati. Volkswagen će svoje automobilističke napore fokusirati na novim tehnologijama u Motorsportu i kupce racing proizvoda, odnosno ‘customer motorsport’. To znači da će Golf GTI TCR i Buba VRH za relikros, kao i novi Polo po R5 FIA propisima, biti u prodaji 2018. godine.