NEĆE BITI ISTO

Audi zadao težak udarac najslavnijoj utrci na svijetu!

27.10.2016 u 11:10

Bionic
Reading

Unatoč velikoj dominaciji u utrkama izdržljivosti i čak 13 titula u Le Mansu, Audi je odlučio napustiti sport i posvetiti se drugim natjecanjima...

Le Mans je ostao bez momčadi koja je vladala slavnom utrkom. Nakon čak 13 titula, Audi je odlučio napustiti utrke izdržljivosti i posvetiti se drugim natjecanjima, Formuli E i DTM-u.

Velika je to šteta za natjecanje u kojem smo gledali troboj Audija, Porschea i Toyote prethodnih godina, a sve je kulminiralo uzbudljivom završnicom '24 sata Le Mansa' ove sezone, u kojoj je pobjednik odlučen u posljednjem krugu.

'Audi je oblikovao utrke prototipova više nego ijedna druga ekipa. Nakon iznimno uspješnih 18 godina, jako je teško otići,' priznao je šef sportskog odjela Audija, Wolfgang Ullrich.

Razlog odlasku Audija vjerojatno je prekid dominacije koji se dogodio zbog povratka Porschea u sport, s obzirom da je njemački rival pobijedio na posljednja dva izdanja Le Mansa. U svakom slučaju, veliki je to udarac za utrku koju mnogi smatraju najpoznatijom u svijetu automobilizma...