TESTIRANJE TEHNOLOGIJA

Prvi pogled na prototip Roborace samovozećeg bolida

27.08.2016 u 12:15

Bionic
Reading

Formula E natjecanje uskoro će imati svojevrstan dodatak - zasebne utrke autonomnih električnih automobila pod nazivom Roborace. Koncept bolida je dovršen nedavno, a sad je došlo vrijeme za testiranje tehnologija na prototipu nazvanom 'DevBot'

24. kolovoza 'DevBot' je počeo kružiti stazom Donington Park, a do kompletiranja testova ima još jako malo vremena. Za svega šest mjeseci trebala bi biti održana prva Roborace utrka.

Izgled bolida kakav bi se trebao nalazti u natjecanju već je poznat, a premda 'DevBot' ne podsjeća na njega, na tom prototipu se nalazi baš sva tehnologija koja će činiti srca budućih utrka autonomnih bolida.


'DevBot' tako ima i mjesto za vozača, koji bi trebao kontrolirati neke od parametara i pokušati shvatiti na koji način softver želi upravljati vozilom u kojem dijelu staze. Konačno izdanje vozila, jasno, neće imati kabinu - no tu će i dalje biti Nvidijino srce Drive PX 2, koje će upravljati podacima iz brojnih kamera, radara i lasera koji će služiti za autonomno upravljanje.