ZABAVNE I SLATKE

Najbolje snimke životinja 2011.

27.12.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Mačke, psi, majmunčići, medvjedići, dikobrazi, tuljani i bebe ljenjivaca – bilo je teško odlučiti se koje životinje na kraju neće biti zvijezde 2011. Jedno je svakako sigurno – svaki od ovogodišnjih kandidata u potpunosti je neodoljiv

Nema smisla okolišati. Životinja koja je nesumnjivo označila 2011. bila je mama koja grli svog mačića koji u snu miče svoje male šape. Ako dosad niste vidjeli ovu snimku, vjerojatno ste bili u džungli ili na jednom od polova. S više od 37 i pol milijuna gledanja 'Mama mačka grli svog mačića' film je koji je 25-godišnjem korisniku Dragomirnet86 iz Rusije donio svjetsku slavu, a svima ostalima je uljepšao ovu godinu.

Ne možemo zaobići ni najstrpljiviju mačku na svijetu koju je njen vlasnik snimio dok joj zaigrana beba grize rep. Narančasta mačka postigla je više od tri milijuna gledanja na YouTubeu što nije ni čudo s obzirom da nije samo dopustila svojem malom gospodaru da je gnjavi, već je i sama bila spremna malo prigristi kad joj je beba gurnula rep u usta.


Mačić Waldo zadnji je na popisu malih mačaka koje su nas razveselile ove godine. Waldo je zaspao na polici s knjigama. Bio je očito toliko umoran da je samo klonuo, pa mu je glavica ostala visjeti s ruba police.


U kategoriji pasa koji su nam uljepšali godinu jasni predvodnik je Boo – najslađi njemački špic na svijetu. Nema smisla trošiti previše riječi na psa koji se bez problema može sakriti u prodavaonici plišanih igračaka, već vam preporučujemo da pogledate snimku Booa kako pada u san i škicnete galeriju u članku o najslađem psu na svijetu


Mali maltezer možda nije najslađi pas na svijetu, no svakako nam se zavukao u srca svojom upornošću da ostane budan - iako mu to baš i ne uspijeva.


Casper – pas koji se obožava kupati - nedavno je bio zvijezda Funboxa, no nanijeli bismo mu nepravdu da se nije našao među najsimpatičnijim životinjama 2011. Ako nikako ne možete nekoga uvjeriti da je čistoća pola zdravlja, samo mu pokažite snimku kako Casper uživa u svojoj kupki.


Psi su navodno pametniji od mačaka, a terijer Jesse svakako to zorno i dokazuje. Iako više od 12 milijuna ljubitelja pasa nije nadjačalo preko 37 i pol ljubitelja mačaka koji su pogledali 'Mamu mačku koja grli svog mačića', to nikako ne znači da nam vesele Jessijeve oči ne mogu uljepšati dan kad nas čeka veliko spremanje i brdo kućanskih poslova.


Bilo je teško odlučiti se između svih ostalih slatkih životinja koje su nas nasmijale i raznježile svojim likom i djelom ove godine, no osjećali bismo se krivima da nismo stavili majmunčića s malim suncobranom među favorite. Čudan zvuk koji čujete dok gledate malog lorisa je vjerojatno vaše srce koje se pretvara u čokoladu.


Mala Molla jednostavno je neodoljiva. Ova prekrasna sova nešto je veća od par kocki šećera, no neusporedivo je slađa.

Šećer na kraju je beba ljenivca koja zijeva. Kratka snimka natjerat će vas da se zaljubite u malog krezubicu i onda počnete zijevati.


Mnoge druge životinje koje su nas oduševljavale ove godine, a nisu uspjele ući u ovaj vrlo uzak izbor možete vidjeti ovdje