NEKOLIKO DOBRIH PRIMJERA

Tajna sreće u obitelji - ne sputavajte svoje mališane

07.05.2017 u 07:54

Bionic
Reading

Vlastiti strahovi, ispunjavanje vlastitih nerealiziranih snova ili želja za stvaranjem superpotomka samo su neki od razloga zbog kojih sputavamo vlastitu djecu

Nemir, frustracija, obiteljske trzavice i inaćenje samo je dio posljedica takvog roditeljskog ponašanja. Ali postoje roditelji koji to rade drugačije.

Zbog sigurnosti i zdravlja djeteta granica mora postojati. To ne znači da dijete treba ograničavati, jer ponekad mu je za sreću dovoljna sitnica.

Situacija u kojoj bi prosječna mama potrošila sva četiri paketa vlažnih maramica iz torbe za preživljavanje polusatnog boravka u prirodi, nije nimalo uznemirila roditelja klinca koji je otkrio čari blata.

Mališan kojeg je otac odveo u trgovinu da zamijeni jedan od dva identična poklona koja je dobio, izabrao je barbiku. Otac je snimio video i poslao jaku poruku svojim sinovima, ali i svima nama.

Bezuspješni i naizgled vrlo opasni pokušaji klinca da izvede svoj prvi backflip dobro su nasmijali njegovu majku, a zahvaljujući roditeljskoj podršci na kraju mu je to i pošlo za rukom.

Da se razumijemo, ne kažemo da na povratku s posla svojim sinovima morate kupiti barbike ili da im čokoladu date tek kad se pošteno uvaljaju u blato ili, ne daj Bože, izvedu backflip.

Samo, nemojte dozvoliti da vam se mališan prvi put popne na tobogan kad krene u školu. Jer, ako želi, popet će se. A tada možda neće biti blizu mamica da mu obriše ruke vlažnom maramicom.