Pomozite! Udomite!

Osnovan azil za napuštene političare

18.07.2013 u 14:00

Bionic
Reading

Hrvatski štokholmski odbor stao je na čelo nekoliko udruga za ljudska prava i izgurao inicijativu za osnivanje azila za napuštene političare. Apeliraju na tisuće hrvatskih političkih stranaka da ih udome

Azil za napuštene političare otvorio je svoja vrata. Smješten je u ljeti inače praznoj zgradi Sabora na Markovom trgu u Zagrebu. Od devet do 17 sati, čelnik bilo koje od nekoliko tisuća hrvatskih političkih stranaka može obići kaveze s napuštenim političarima, informirati se o njihovim karakterima i potencijalima te preuzeti jednog ili više njih za udomljavanje. Mi smo pregledali tko je sve na raspolaganju za udomljavanje i izdvojili za vas i vašu stranku tri zanimljiva kandidata za udomljavanje.

Jadranka Kosor
– Pomalo plaha političarka bogate biografije. Prije ljetnog godišnjeg odmora prethodni ju je gazda izbacio na cestu. Traži čelnika političke stranke koji je spreman i sposoban bezuvjetno je voljeti te joj tako omogućiti da nadiđe traume koje je stekla uslijed brutalnog maltretiranja koje su joj priuštili zadnja dva čelnika stranke u kojoj je bila. Zauzvrat možete biti sigurni da će biti potpuno lojalna, da će vas pratiti takoreći 'kud vi, tud i ona'.


Damir Kajin
– Stasom sitan, ali glasom dinamitan. Političar je to energične retorike i dobre mirovinske snabdjevenosti. Iako je sposoban proizvoditi mnogo buke, ovog istarskog političara teško je ne zavoljeti. Primite ga u svoju stranku pa ćete imati sate i sate sa zabavnim stranačkim prijateljem. Samo mu nemojte reći da je stupido! Onda se uvrijedi i ode u mirovinu.

Mirela Holy – Ova trenutačno nerazvrstana političarka traži tolerantnog i strpljivog stranačkog čelnika koji će je udomiti. Buduća stranka mora biti sposobna trpjeti njezine ucjene i ultimatume te je mora biti sposobna smjestiti u što je moguće veći broj saborskih odbora. Zauzvrat će dobiti političarku koja sa sobom nosi uvijek mnogo medijske pažnje.

Azil za napuštene političare ostaje otvoren sve do druge polovice rujna, nakon čega će morati ili pronaći novi prostor za svoje djelovanje ili se ugasiti. Do tada upamtite: političar bez stranke je kao ptica bez perja!

Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.