prevrtanje vozila

Proveden očevid na mjestu tragične smrti policajca na Jankomirskom mostu

05.10.2023 u 20:31

Bionic
Reading

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu izvijestilo je da je zajedno s policijom provelo očevid i poduzelo "mjere i radnje iz svoje nadležnosti" radi utvrđivanja uzroka nesreće u kojoj je u prevrtanju specijalnog vozila poginuo jedan policajac, a troje ih je ozlijeđeno

Tužiteljstvo je u četvrtak izvijestilo da je, prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno kako je u srijedu oko 12,40 sati, tijekom obuke vožnje specijalnim vozilom za teško pristupačne terene, na nasipu u blizini Jankomirskog mosta došlo do prevrtanja vozila u kojem su u tom trenutku bila četvorica policijskih službenika.

U prevrtanju vozila 40-godišnji policajac zadobio je teške tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja, dok je 35-godišnji policijski službenik zadobio teške tjelesne ozljede.

Državno odvjetništvo dodaje da su druga dvojica policajaca u nesreći lakše ozlijeđena.

Mediji su izvijestili da je policajac poginuo nakon što ga je prignječio upravljač specijalnog vozila Polaris, dok su ostali policajci zadobili ozljede glave, ruku i nogu. Dodaju i da je poginuli policajac nagrađivani pripadnik interventne jedinice policije iz Stubičkih Toplica i otac troje djece.

Ravnateljstvo policije je u srijedu, nedugo nakon događaja, izrazilo sućut obitelji poginulog policajca te najavilo pružanje potpore.