bespravna gradnja

Pripuz, Livljanić i Filipi dobili mjesec dana istražnog zatvora

24.11.2023 u 22:58

Bionic
Reading

Zbog mogućeg utjecaja na svjedoke sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor za troje osumnjičenih iz afere ilegalnih kampova na Murteru - bivšoj županijskoj službenici Nedi Livljanić i poduzetnicima Zoranu Pripuzu i Dariju Filipiju kojima je navodno pogodovala.

Bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti, a poduzetnici Zoran Pripuz te Darijo Filipi, baš kao i jučer pušteni na slobodu Boris Kulušić i Eduard Maržić, za poticanje na to nedjelo.

Kulušić i Maržić su obuhvaćeni istragom, no za njih tužiteljstvo nije zatražilo istražni zatvor.

Livljanić, Pripuz i Filipi se pred istražnim sucem večeras nisu izjašnjavali. U istrazi je, kako se doznaje, predloženo saslušavanje dvadesetak svjedoka, a nakon što oni daju svoje izjave Uskoku pritvoreni trojac izaći će na slobodu.

Uskok je ranije u petak izvijestio da je, nakon policijske prijave, pokrenuo istragu protiv službenice osumnjičene za zlouporabe položaja i ovlasti te četvorke koja ju je navodno na to poticala, a sve kako bi se dvojici poduzetnika omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru, iako za to nisu mogli ispuniti uvjete i prikupiti dokumentaciju.

Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza Livljanić se, kako se doznaje, branila šutnjom, a ostali su odbacili počinjenje kaznenog djela za koje su osumnjičeni.

Zoran Pripuz Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX