toni turčinov

Načelnik općine Murter: Aj fala Bogu da Uskok nije zbog mene došao

23.11.2023 u 13:23

Bionic
Reading

Uskok je u četvrtak ujutro upao u zgradu Općine Murter vezano za slučaj bespravne gradnje zbog kojega je uhićen Zoran Pripuz, a dolazak istražitelja za 24sata je komentirao načelnik te općine Toni Turčinov, koji je i sam predmet istrage Uskoka

Istražitelji su u zgradu Općine Murter došli u 7 sati, a dočekao ih je načelnik.

'Pitao sam ih je li zbog mene. Rekli su da nije, pa sam rekao - aj fala Bogu da nisam ja na redu. Rekli su da trebaju papire i fotokopirku, to smo im dali i bez riječi su otišli do 9.30', rekao je Turčinov za 24sata.

Podsjetimo, Uskok sumnjiči Turčinova da je od početka 2018. do sredine 2022. koristio općinski novac u privatne svrhe, odnosno za plaćanje troškova putovanja te drugih usluga i troškova u Hrvatskoj i inozemstvu, a i drugim osobama na isti način omogućio je podmirenje privatnih troškova.

  • +13
Toni Turčinov Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

'Tako je plaćao troškove u raznim ugostiteljskim objektima, kao i trgovinama prehrambenom i mješovitom robom, te je podređenim službenicima nalagao plaćanje računa za troškove koji su nastali isključivo u svrhu privatnih potreba i odnosa', izvijestio je ranije Uskok.

Time je oštetio općinu za preko 52.000 eura, a trošak od još gotovo 8000 eura nastao je pogodovanjem vlasniku građevinskog obrta Tomislavu Pešiću od svibnja 2020. do siječnja 2021. Sa suosumnjičenim vlasnikom građevinskog obrta Turčinov je potpisao ugovor koji je obuhvaćao i betonske radove, da bi naknadno od druge tvrtke nabavio beton koji je općina ponovno platila, čime je navodno oštećena za 7963 eura.

Zoran Pripuz Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Načelnik Općine Murter - Kornati pod izvidima se našao nakon što je u srpnju prošle godine otkriveno da je 2019. službenom karticom platio račun od 1560 eura u bordelu u Austriji. Turčinov je tada tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa. Nakon izbijanja afere, Turčinov je podnio ostavku na mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije, ali je nastavio obnašati funkciju načelnika Općine Murter - Kornati.