oglasila SE I PREDSJEDNICA SINDIKATA

Policija kazneno prijavila šeficu Sindikata zdravstva? 'Oštetila je djelatnike u Primorsko-goranskoj županiji za 8100 eura'

14.02.2023 u 20:46

Bionic
Reading

PU primorsko-goranska izvijestila je da je podnijela kaznenu prijavu protiv 70-godišnjakinje za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, a HRT je u utorak izvijestio kako sve indicije navode da je riječ o predsjednici Sindikata zdravstva Hrvatske Radmili Čahut Jurišić

Policija je izvijestila da se 70-godišnjakinja, ne navodeći identitet, tereti da je u razdoblju od 24. siječnja 2017. do kraja 2021. godine iskoristila položaj ovlaštene osobe u zdravstvenoj ustanovi na području Primorsko-goranske županije koristeći mogućnost kreditiranja pri kupovini raznih proizvoda.

'Naime, kod više trgovačkih društava u PGŽ-u je novčanim sredstvima udruženih djelatnika te ustanove plaćala račune kupljenih predmeta, a iste nije vratila na račun udruženja što je bila u obvezi, čime je u cilju ostvarenja protupravne imovinske koristi oštetila udružene djelatnike za oko 8.100 eura', navodi Policijska uprava. Kazneno je prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

HRT pak ističe da 'sve indicije upućuju na to da je riječ o predsjednici Sindikata zdravstva Hrvatske, Radmili Čahut, koja, iako je u mirovini već nekoliko godina, i dalje sindikalno predstavlja zaposlene u zdravstvu'. Radmila Čahut Jurišić je u telefonskom razgovoru s novinarima HRT-a rekla da je od njih dobila prvu informaciju o toj kaznenoj prijavi.

Rekla je da bi razlog za podizanje kaznene prijave, ako je uistinu riječ o njoj, mogao biti što niz godina ukazuje na nepravilnosti unutar Kliničkog bolničkog centra Rijeka, što uključuje nenamjenski trošen novac poreznih obveznika ili prekovremene sate liječnika i medicinskih sestara. Odbacila je mogućnost da je zlouporabila sindikalni novac i najavila, da će, ako dobije kaznenu prijavu, sazivati konferenciju za novinstvo.