teške optužbe

Policajcima iz Like osumnjičenim za silovanje prijeti 10 godina zatvora

31.08.2023 u 21:22

Bionic
Reading

Dvojica policajaca odvedena su u četvrtak popodne sa Županijskog suda u Karlovcu u istražni zatvor zbog optužbi za silovanje žene iz Like

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 31. kolovoza 2023., po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice uhićenih hrvatskih državljana (1987. i 1973.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv spolne slobode.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 36-godišnjak i osumnjičeni 50-godišnjak počinili navedeno kazneno djelo na štetu hrvatske državljanke krajem kolovoza 2023. godine na području Ličko-senjske županije.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedenih ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv 36-godišnjeg i 50-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo navodi da im je obojici stavljeno na teret silovanje za koje je zakonom zapriječena kazna do 10 godina zatvora. Naime, prema tekstu Kaznenog zakona ta se kazna može izreći ako su silovanje počinila dvojica ili više nasilnika, te ako je jedna osoba bila žrtva više spolnih zlostavljanja, piše N1.