Detalji obračuna u Splitu

Onaj koji je sve 'zakuhao' je pobjegao, a prijatelju mu se sad bore za život

08.04.2024 u 06:53

Bionic
Reading

Šibensko-kninska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad petoricom napadača, među kojima je i sin bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske policije, koji su u Splitu nanijeli teške ozljede 23-godišnjaku te su svi predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu

Riječ je, podsjetimo, o sukobu ispred kluba Velvet u Splitu.

Kako je doznala Slobodna Dalmacija, 23-godišnja žrtva bila je s društvom u tom noćnom klubu, kao i društvo u kojem je bio maloljetni sin sada već bivšeg načelnika splitske policije te njegova starija sestra.

Jedan od momaka iz društva 23-godišnjaka bio je navodno vrlo neugodan i nametljiv prema djevojci, zbog čega je došlo do sukoba. Redari su ih sve izbacili iz kluba, ali on se nastavio vani.

Slobodna Dalmacija piše da se onaj koji je sve zakuhao vratio u klub, a vani je ostao 23-godišnjak s još nekoliko prijatelja te su se potukli s društvom u kojem je bio sin načelnika policije.

Kako je objavila policija kasno sinoć, poslije dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su osumnjičenici u subotu 6. travnja oko 3.30 ispred kluba u ulici Supavla u Splitu, nakon kraćeg verbalnog sukoba, tjelesno napali 23-godišnjaka zadavši mu više udaraca nogama i rukama u predjelu tijela i glave.

Iz splitskog KBC-a ranije danas izvijestili su da je 23-godišnji pacijent, kojeg je pretukla skupina od pet mladića i nanijela mu teške ozljede glave i mozga, još u životnoj opasnosti te mu je stanje kritično.

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić u nedjelju ujutro podnio je neopozivu ostavku jer je jedan od njegovih sinova sudjelovao u teškom ozljeđivanju mladića.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je potom da je prihvatio ostavku. 'Kad se potvrdila informacija da je među počiniteljima sin i ta je informacija došla do načelnika PU-a, on je povukao jedini mogući moralno utemeljen potez, a to je da je dao ostavku', istaknuo je ministar unutarnjih poslova.

Božinović je potvrdio i da je isti načelnik dao ostavku i prije više godina, kada je njegov drugi sin sudjelovao u prometnoj nesreći vozeći službeni automobil oca.