PREMINUO MUŠKARAC

Oglasili se iz psihijatrijske bolnice na Rabu: 'Šakama je ubio drugog pacijenta'

01.02.2024 u 12:39

Bionic
Reading

U Županijskoj specijalnoj bolnici za psihijatriju i rehabilitaciju Insula na Rabu u srijedu je nakon verbalnog sukoba jedan pacijent usmrtio drugog udarcima šakama, izvijestila je bolnica u četvrtak

Specijalna bolnica Insula u priopćenju ističe da je u srijedu oko 20.55 sati na rehabilitacijskom odjelu u bolesničkoj sobi jedan pacijent napao dugog bolesnika šakama, nakon što mu je drugi navodno uputio prijetnje i pri tom mu nanio teške ozljede.

Cijeli događaj zbio se iznenada i trajao nekoliko desetaka sekundi. Unatoč promptnoj intervenciji dežurne službe i poduzetim mjerama reanimacije te dolasku hitne pomoći, bolesnik je preminuo, navodi Insula. Osumnjičeni je u pratnji policije odveden u policijsku postaju na ispitivanje, dodaje se u priopćenju.

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je u četvrtak da je u zdravstvenoj ustanovi na otoku Rabu zatečeno mrtvo tijelo muške osobe, a očevid je u tijeku.

Točan uzrok smrti muškarca utvrdit će se obdukcijom, a u službene prostorije policije priveden je muškarac koji se dovodi uvezu s nemilim događajem, navodi policija. Rapska bolnica izrazila je sućut obitelji umrlog, uz poruku da su svi u bolnici duboko potreseni događajem.

Insula navodi da se radi o bolesnicima koji su bili na liječenju u tzv. dobrovoljnom statusu, a tijekom samog liječenja nisu pokazivali neprimjereno ni agresivno ponašanje.