užas u dalmaciji

Odvjetnik o tragediji u Splitu: Treba utvrditi u kojim uvjetima je radnica radila

15.06.2023 u 20:44

Bionic
Reading

Nešto prije ponoći u srijedu u prostoru trgovačkog centra u Splitu poginula je 50-godišnja radnica, a sada se o cijeloj stvari oglasio odvjetnik Vinko Ljubičić

PU Splitsko-dalmatinska izvijestila da je radnica poginula prilikom korištenja stroja za papir, no nisu objavljeni detalji u kojem se trgovačkom centru nesreća dogodila.

50-godišnja žena bila je priklještena u hidrauličnoj preši za karton. 15 vatrogasaca spašavalo ju je, no žena je nažalost preminula.

'Na mjestu događaja je proveden očevid u suradnji s nadležnim zamjenikom Državnog odvjetništva te nadležnim inspektorom zaštite na radu Državnog inspektorata. Temeljem naloga zamjenika državnog odvjetništva biti će provedena obdukcija', objavila je policija.

  • +8
Trgovački centar u Splitu u kojemu se dogodila nesreća Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Istraga treba pokazati jesu li uvjeti rada bili u skladu s propisima. Pravni stručnjaci su vrlo jasni pa tako odvjetnik Vinko Ljubičić objašnjava: ''Treba utvrditi u kojim uvjetima je radila, jesu li se i u kojoj mjeri kršili uvjeti zaštite na radu. To se dogodilo oko ponoći, to je noćni rad, a on je posebno propisan. Sasvim sigurno i to utječe na njeno psihofizičko stanje', donosi Dnevnik.hr.'

Zbog smrti svoje radnice, trgovački centar na Ravnim Njivama u Splitu u četvrtak je bio zatvoren. Na ulazu je bila zaštitna traka i natpis da ne rade.