oš lukavac grad

Dječak koji je pucao i ranio profesora u školi prevezen na psihijatriju

15.06.2023 u 17:02

Bionic
Reading

Maloljetni učenik Osnovne škole Lukavac Grad jučer je u prostorijama škole ranio nastavnika engleskog jezika

U osnovnoj školi u Lukavcu kod Tuzle jučer je jedan učenik upucao zaposlenika te školske ustanove. Ustrijeljenji zaposlenik škole odmah je podvrgnut operaciji.

Kako pišu mediji, počinitelj je bivši učenik koji je premješten zbog lošeg vladanja.

Kako doznaje N1 dječak je smješten u dječiju psihijatrijsku bolnicu u Sarajevu. Naime, kako objašnjava sugovornik portala N1 BiH, Tuzla nema takav odjel te se o tom nedostatku govori već deset godina.

Kako je rečeno, problem je jučer nastao kada je dječak trebao biti smješten u Odgojni centar. Međutim, za to je bila potrebna suglasnost oca. Otac tu suglasnost nije dao. Stoga je maloljetnik bio premješten u psihijatrijsku bolnicu. Sugovornik objašnjava da je dječak satima bio u stanici i nije se znalo gdje će ga smjestiti.

Učenik u OŠ Lukavac pucao na nastavnika Izvor: Pixsell / Autor: Stringer/PIXSELL

Iz Odgojnog centra za N1 su rekli da nisu zaprimili zahtjev za prijem. Pojasnili su nam da to upućuje Centar za socijalni rad.

S druge strane, na upit zašto do sada nije završen prostor za smještaj premijer Tuzlanskog kantona, Irfan Halilagić najavio je izdvajanje značajnih sredstava.

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić objasnio je za N1 odluku ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona da se prekine nastava nakon što je maloljetnik pucao i ranio nastavnika u osnovnoj školi Lukavac grad te kako se lokalna zajednica priprema da se slični događaji preveniraju.