policija istražuje

Novi slučajevi napada nasilne bande iz centra Zagreba: Djevojku gušili, drugu istukli

14.07.2023 u 20:31

Bionic
Reading

Grupa maloljetnika s nožem iznuđuje novac od djece na glavnom zagrebačkom trgu, a nakon jučerašnje objave u javnosti, javlja se sve više roditelja čija djeca su bile žrtve

Majka čiji je sin dolazio pokraden i uplašen kući ispričala je jučer svoju priču za Dnevnik.hr.

"Ostala sam frapirana jer sam u roku od tri minute identificirala bandu od osam maloljetnika. U roku od 10 minuta uzeli novac od tri maloljetnika", rekla je.

Dnevnik.hr sada doznaje da niz novih slučajeva nasilja s Trga bana Jelačića u Zagrebu izlaze na vidjelo. Maloljetnik iz skupine koja inače iznuđuje novac, maltretirao je grupu djevojaka, jednu je gušio, a jednoj je šakom razbio usnicu.

"Ostali koji su bili oko nje koji su priskočili u pomoć ispričali su da oni dolaze u isto vrijeme između 18 i 19 sati na trg i da je to sve ista skupina", rekla je majka djevojčice. Otišle su u prvu policijsku postaju, da bi tamo srele još žrtava.

"U tome momentu iza mojih leđa su došla dva tinejdžera sa svojom majkom i jedan od njih me zamolio ako mogu povećati sliku na kojoj je prepoznao svog napadača koji ga je opljačkao, nakon toga ja s kćeri odlazim u Klaićevu bolnicu na šivanje", poručila je.

"Tako je, 7.7. u kasnim večernjim satima u objedinjeni hitni prijem zaprimljeno je malodobno dijete djevojka od 16 godina koja je od nepoznate osobe koja je navodno na Trgu bana Jelačića zaprimila udarac u glavu i naravno rana je zbrinuta", izjavio je Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV, Barbare Golje o tome je li osam napadača kao što majka tvrdi Nikolina Grubišić Požar, voditeljica odjela maloljetničke delikvencije PU zagrebačke odgovorila je da ne žele precizirati i da nisu sigurni jer bi htjeli sve provjeriti te da se većina u toj grupi nalaze kao promatrači.

"Ukoliko oni imaju više od 14 godina znači radi se o kazneno odgovornoj djeci onda smo u prilici da podnesemo kaznenu prijavu, ukoliko su mlađi od 14 godina također se izvještava državno odvjetništvo, ali budući su kazneno neodgovorna djeca onda protivi njih ne može ići sankcija nego neke mjere najčešće u okviru zavoda za socijalni rad", napomenula je Grubišić Požar, voditeljica odjela maloljetničke delikvencije PU zagrebačke.