ŠEST MJESECI

Kod Karlovca živio sa 16-godišnjakinjom u izvanbračnoj zajednici, dobio uvjetni zatvor

22.10.2023 u 18:55

Bionic
Reading

23-godišnjak iz Draganića proglašen je krivim i kažnjen uvjetnim zatvorom zbog počinjenja kaznenog djelo protiv braka, obitelji i djece – omogućavanjem izvanbračnog života s djetetom

Kako je javio KAportal, utvrđeno je da je on u vremenskom razdoblju od točno neutvrđenog dana u prosincu 2022. do 6. travnja 2023., znajući da 'dijete koje tada još nije navršilo 16 godina živjelo s njim u obiteljkoj kući, te je s njom održavao spolne odnose, odnosno da je kao punoljetna osoba živio s djetetom mlađim od 16 godina', navodi se u presudi.

Osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Oslobođen je plaćanja troškova postupka zbog lošeg imovnog stanja.

'Ubrojivost okrivljenika ničim nije dovedena u pitanje, a prilikom počinjenja kaznenog djela postupao je s izravnom namjerom jer je bio svjestan svog djela i htio je njegovo počinjenje. Također je bio svjestan da je takvo djelo zabranjeno, a sud nije našao nikakvih ispričavajućih razloga pa je proglašen krivim za kazneno djelo. Okrivljeniku je izrečena kazna primjerena težini počinjenog kaznenog djela, njegovoj osobnosti i svim okolnostima slučaja', obrazložio je Općinski sud u Karlovcu.