paljenje pića

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

26.03.2024 u 15:31

Bionic
Reading

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo u utorak je izvijestilo da je ispitalo 23-godišnju konobaricu disko-kluba "Monaco" gdje je sedam osoba opečeno uslijed paljenja pića na šanku i pustilo ju da se brani sa slobode od sumnje u počinjene kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Tužiteljstvo je izvijestilo da nakon prvog ispitivanja konobaricu sumnjiče da je "prolijevala po plohi šanka alkoholno piće te ga palila, lakomisleno smatrajući da do štetnih posljedica neće doći".

Dodaju da je plamen pritom zahvatio više posjetitelja tog kluba te su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

Državno odvjetništvo je nakon ispitivanja naložilo pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke puštanje konobarice na slobodu "s obzirom na to da se nisu ispunile pretpostavke za određivanje istražnog zatvora".

Ističu kako u ovom slučaju nema opasnost od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja nedjela niti se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

"Državno odvjetništvo će u daljnjem tijeku postupka nastaviti, u okviru svoje nadležnosti, sa provođenjem radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja", navode u priopćenju.

Incident u kafiću Monaco u Karlovcu Izvor: Cropix / Autor: Jutarnji list