mjesec dana iza rešetaka

Istražni zatvor za napadače na 23-godišnjaka u Splitu

08.04.2024 u 13:05

Bionic
Reading

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor smještajem u zatvorenu zavodsku ustanovu maloljetnicima osumnjičenima za premlaćivanje 23-godišnjaka, a među kojima je i 17-godišnji sin bivšeg načelnika splitsko dalmatinske policije Slobodana Marendića

Kako je u ponedjeljak izvijestilo Državno odvjetništvo (DORH), sudac istrage je u odnosu na mlađeg punoljetnika osumjičenog za premlaćivanje 23-godišnjaka odredio ročište za odlučivanje o istražnom zatvoru.

DORH je priopćio da je dežurni zamjenik splitskog Općinskog državnog odvjetnika proveo u nedjelju dokaznu radnju prvog ispitivanja 18-godišnjeg mlađeg punoljetnika te da je dežurni sudac istrage splitskog Županijskog suda proveo dokaznu radnju ispitivanja četvorice maloljetnika.

Tužiteljstvo dodaje da se sva petorica sumnjiče za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede 23-godišnjaku te da im je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

DORH sumnja da je petorka u subotu oko 3,30 sati, nakon verbalnog sukoba s 23-godišnjakom, zajednički napala žrtvu zadavši mu više udaraca u tijelo i glavu, kojom prilikom je pao na tlo i zadobio po život opasne teške tjelesne ozljede.

Iz splitskog KBC-a ranije su izvijestili da je 23-godišnjak zbog teških ozljeda glave i mozga još uvijek u životnoj opasnosti.

Prema pisanju medija, do sukoba je došlo jer je jedan od mladića iz društva, u kojem se nalazio i napadnuti 23-godišnjak, bio nametljiv prema Marendićevoj kćeri koja je sa 17-godišnjim bratom i ostalima, bila u splitskom klubu Velvet.

Mediji dodaju da je 17-godišnjak u jednom trenutku stao u obranu svoje sestre te se sukobio s napasnikom i tom je prilikom udaren, nakon čega su ih redari izbacili van gdje se nastavila tučnjava u kojoj je 23-godišnjak teško ozlijeđen.

Slučaj radi otklanjanja sumnje u pristranost predan šibenskim policajcima

Prema medijima, kad se doznalo da je jedan od počinitelja sin načelnika policijske uprave, slučaj je, kako ne bi bilo sumnje u bilo kakvu pristranost, predan u ruke šibenskih policajaca koji su dovršili kriminalističko istraživanje.

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je u nedjelju neopozivu ostavku jer je jedan od njegovih sinova sudjelovao u teškom ozljeđivanju mladića.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je prihvatio Marendićevu ostavku.

"Kad se potvrdila informacija da je među počiniteljima sin i ta informacija došla do načelnika PU, on je povukao jedini mogući moralno utemeljen potez, a to je da je dao ostavku", istaknuo je Božinović.