Poslovni vodič OCJENA PODUZETNIKA

Vlada se ne snalazi u kriznim vremenima

  • Autor: Z. K.
  • 16.12.2008 10:06:47
  • 16.12.2008 9:55:00

Hrvatski poduzetnici ocijenili su vladinu 'antikriznu' politiku prosječnom ocjenom 1,85, smatrajući da hrvatska Vlada vuče loše poteze za prevladavanje gospodarske krize, pokazuje istraživanje tportala i agencije Hendal

Vladine mjere za izlazak iz gospodarske krize izrazito negativno ocijenilo je 43,4 posto ispitanika. Minimalnu prolaznu ocjenu, dvojku, Vladi je dalo 30,3 posto ispitanih poslodavaca. Čistu peticu Vladinim naporima u borbi protiv krize dao je samo jedan od 403 ispitana poduzetnika. Samo 1,5 posto ispitanika (šestero poduzetnika) vrednovalo je vladinu politiku četvorkom, a četvrtina biznismena dala je Sanaderovoj ekipi neutralnu trojku.

Porazni rezultati istraživanja podudaraju se sa stajalištima Hrvatske udruge poslodavaca, koja je nezadovoljna vladinim mjerama za pomoć gospodarstvu, a ovih dana oštro je kritizirala prijedlog proračuna. Poslodavci su ogorčeni popuštanjem Vlade prema Sindikatima javnih službi oko zamrzavanja plaća. Predsjednik HUP-a Damir Kuštrak smatra da je proračun 'takav kao da se ništa ne događa, kao da nema gospodarske krize'.

Istraživanje je provela agencija Hendal od 10 do 12. prosinca na uzorku od 403 poslovna subjekta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još