ODGOVOR IZ BRUXELLESA

Bit ćete pod 'task forceom' dok ne osposobite ljude za povlačenje novca

27.05.2015 u 09:31

Bionic
Reading

Nakon što se u utorak doznalo da je Hrvatska pod specijalnim mentorstvom 'task forcea' Europske komisije za povlačenje novca iz Unijinih fondova, doznali smo koji su prioriteti te radne grupe

Glasnogovornica Europske komisije zadužena za regionalni razvoj pojasnila je za tportal da je prva i najvažnija zadaća task forcea u ovom trenutku jačanje kapaciteta hrvatske administracije.

Upitani koji je najveći uspjeh u radu task forcea, iz Komisije odgovaraju:

'Hrvatska još ima godinu i pol za korištenje fondova EU-a iz programa 2007-2013. Stoga je najvažniji zadatak task forcea da identificira korake koji bi mogli spriječiti gubitke. Ti koraci se gotovo u potpunosti odnose na jačanje administracije', kazala je glasnogovornica Sophie Dupin De Saint-Cry.

Ostale zadaće radne skupine nabrojila je prema kriteriju važnosti: potpora korisnicima novca iz fondova EU-a i implementacija programa, uvođenje novih programa, modifikacija postojećih i njihovo zaključivanje te organizacija radionica.

U radnoj skupini Hrvatsku predstavljaju ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović te ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.