NOVI POSAO U LURA GRUPI

Mato Zadro se nakon deset godina vratio Luki Rajiću

10.11.2016 u 11:37

Bionic
Reading

Lura Grupi se od početka studenog pridružio Mato Zadro na poziciji člana Uprave za razvoj poslovanja gdje će se posebno fokusirati na novi razvojni ciklus kompanije Favarger, priopćeno je iz Lure

Favarger, jedan od najstarijih švicarskih proizvođača čokolade, osnovan je 1826. godine, a tvornica se još i danas nalazi u Ženevi. Od 2003. godine je u vlasništvu Luke Rajića te je dio Lura Grupe.

'Drago mi je što ćemo s dolaskom Zadre dodatno osnažiti menadžment tim Lura Grupe, ali i Favargera koji je danas jedan zaista prekrasan brend. Sretan sam što ćemo s novim, ojačanim timom zakoračiti u novi razvojni ciklus kompanije Favarger. Veselim se ponovnoj suradnji s Zadrom nakon deset godina i novim zajedničkim uspjesima', rekao je Rajić, osnivač i vlasnik Lura Grupe.

U Luru Zadro dolazi s pozicije člana regionalne Uprave u British American Tobacco Adria, a bogato iskustvo stekao je na visokim menadžerskim pozicijama u Hrvatskoj i u svijetu.

Karijeru je započeo u Dukatu, odnosno tadašnjoj Luri, u vrijeme dok je njezin vlasnik bio Rajić, a 2006. godine postao je predsjednik Uprave Dukata. Od 2007. godine radi u Lactalisu gdje je prvo bio zadužen za poslovanje u Jugoistočnoj Europi, a 2009. godine preuzeo je poziciju člana Izvršnog odbora Lactalisa zaduženog za poslovanje na novim tržištima, što je tada uključivalo Bliski istok, Afriku, Aziju i Australiju.

Od 2012. do 2015. godine bio je predsjednik Uprave TDR-a i član Uprave Adris grupe zadužen za duhansku stratešku diviziju, što je uključivalo Tvornicu duhana Rovinj, Istragrafiku, Hrvatske duhane, i Inovine.