POSLOVNI REZULTATI

Imovina Kentbanke u prvoj polovici 2016. porasla 30 posto

27.07.2016 u 14:28

Bionic
Reading

KentBank je u prvoj polovici 2016. ostvarila rast imovine od 30 posto, što je utjecalo na ostvarenje neto dobiti od 2,3 milijuna kuna, uz rast kredita od 29 posto - plasirano je 482 milijuna kuna, priopćeno je iz te banke

'Rast plasmana značajno je pridonio rastu kamatnih prihoda, te je u prvoj polovici godine ostvaren rast neto kamatnih prihoda za 32 posto u odnosu na prvu polovicu 2015. godine. Posebna je pažnja tijekom 2016. usmjerena na povećanje prihoda od provizija i naknada, s naglaskom na razvitku novih proizvoda i usluga', priopćeno je iz banke koju vodi Ivo Bilić.

Tijekom prve polovice 2016. banka je započela s pružanjem usluge prikupljanja depozita na njemačkom, austrijskom i nizozemskom tržištu. Uvođenje ove usluge uvelike je doprinijelo rastu oročenih depozita za 26 posto, dok su istovremeno uz istovremeni rast avista sredstva od čak 84 posto.

U utorak je u Ministarstvu uprave obilježeno uključivanje vjerodajnica KentBank u Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav NIAS projekta e-Građani kojem su prisustvovali Dubravka Jurlina Alibegović, ministrica uprave, Anđelka Buneta, predsjednica Uprave Financijske agencije (FINA) te u ime KentBanka Ivo Bilić, predsjednik Uprave Banke.

Na ovaj način Ministarstvo uprave i KentBank osiguravaju klijentima banke – korisnicima internetskog bankarstva (fizičkih osoba), prijavu na sustav e-Građani putem autentifikacijskih vjerodajnica banke.