VELJKO OSTOJIĆ

'Užasavam se izjava da su gosti loši jer malo troše'

27.08.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Komentirajući potrošnju stranih gostiju koji dolaze na hrvatsku obalu, ministar turizma Veljko Ostojić kazao je da se užasava izjava da su gosti loši jer malo troše. 'Moramo prihvatiti činjenicu da imamo goste koji su u skladu s našom ponudom', rekao je Ostojić

U intervjuu Večernjem listu ministar turizma kazao je kako je zadovoljan rezultatima sezone: 'Jedino su mjerodavni brojčani, odnosno financijski podaci. Konstatacije tipa - čini mi se da ima manje gostiju – potpuno su nevažne. Užasavam se izjava da su gosti loši jer malo troše. Svaki gost je dobar i dobrodošao. Moramo prihvatiti to da u prosjeku imamo goste koji su u skladu s našom ponudom. Osim toga, od krize 2009. svi smo promijenili odnos prema potrošnji i životnom stilu. U našim turističkim odredištima iz godine u godinu ima sve više stolaca u ugostiteljskim objektima i njihov broj bitno je veći od ukupnog broja gostiju. I naravno da svi ne mogu biti puni! Vezano uz to imam samo jednu poruku: oni koji rade kvalitetno, koji imaju pažljiv i dugoročan odnos prema gostu te koji svoju ponudu koncipiraju prema ciljanoj publici, nemaju problema niti će imati.'

Rekao je da neće biti izgradnje golf-terena ako status zemljišta u cijelom projektu bude građevinski, kao što je sada. 'Golf-igralište nije ništa drugo nego uređen park i tako ga treba tretirati', poručio je ministar turizma.

Uskoro će biti raspisan natječaj za Bizovačke toplice, a za preostali dio neprivatiziranog turističkog portfelja od 13 trgovačkih društava izradit će se strategija privatizacije. 'Nema razloga da cijeli portfelj od 13 trgovačkih društava ne bude privatiziran u roku jedne godine. Uskoro počinje realizacija dijela projekta Brijuni rivijera na području Sveta Katarina – Monumenti', kazao je ministar turizma Veljko Ostojić za Večernji list.

Najavio je i da nas u rujnu očekuje raspisivanje novog natječaja za lokacije Hidrobaza i Pineta po novom modelu jer se stari model pokazao neuspješnim te da se intenzivno priprema natječaj za Kupare.

Ustvrdio je i da se od sniženja PDV-a u turizmu neće odustati te da najavljeno smanjenje stupa na snagu 1. siječnja 2013.