U RUKE HYPO BANKE

Orešarovi hoteli ipak idu u stečaj

13.06.2011 u 15:50

Bionic
Reading

Nad tvrtkom Hoteli Novi, u većinskom vlasništvu bivšeg tenisača Brune Orešara, pokrenut je stečajni postupak, potvrdio nam je glasnogovornik Trgovačkog suda u Rijeci Miljenko Kurobasa

Iz izvješća o solventnosti vidljivo je da ukupne nepodmirene obveze tvrtke Hoteli Novi, koja upravlja turističkim kompleksom Novi Spa Hotels & Resort, iznose 778 milijuna kuna, a račun im je blokiran 665 dana.

Podsjetimo, jučer su radnici potpisali peticiju kojom se od novljanske Turističke zajednice tražilo hitno povlačenje zahtjeva za stečaj, a od gradonačelnika, da 'prestane vršiti pritisak i opstruirati poslovanje tvrtke'. Peticiju je potpisalo 230 od ukupno 258 radnika.

Turistička zajednica grada Novi Vinodolski, na čijem je čelu gradonačelnik Oleg Butković, nije htjela odustati od pokretanja stečaja iako je Orašarova tvrtka isplatila veći dio duga oko 680.000 kuna.

Zato je glavna menadžerica Hotela Novi Zvonimira Orešar u Jutarnjem listu optužila gradonačelnika Butkovića da se urotio s Hypo Bankom, koja je njihov najveći vjerovnik i koja je u hotele uložila 80 milijuna eura, da će stečajem dobiti cijeli hotelski kompleks za trećinu cijene.

Kako je ranije pisao tportal, gotovo sve su nekretnine Hotela Novi opterećene su hipotekarnim zalogom Hypo banke, pa je jasno da će ona imati glavnu ulogu u određivanju sudbine ovog hotelskog poduzeća.