letovi i za berlin

Zrakoplovi easyJet-a ponovno u riječkoj zračnoj luci: Direktna veza s Londonom dva puta tjedno

04.05.2022 u 18:13

Bionic
Reading

Iz Zračne luke Rijeke u srijedu su izvijestili da su se u tu zračnu luku, nakon 15 godina i dugogodišnjih pregovora, vratili zrakoplovi europskog niskotarifnog avioprijevoznika easyJet-a

Naveli su da je zrakoplov easyJet-a u utorak sletio u riječku zračnu luku na liniji iz London-Gatwicka, kojom će prometovati svakog utorka i subote do kraja listopada.

Zrakoplovi easyJet-a će u sezoni, osim prema Londonu, letjeti i prema Berlinu, i to utorkom i subotom, od kraja lipnja do početka rujna.

Naglašavaju da je easyJet zaslužan za rekordni promet Zračne luke Rijeke u 2006. i 2007., kada je to bila prva zračna luka u kojoj je easyJet započeo svoje operacije u Hrvatskoj.

Iz Zračne luke Rijeka kažu da se planira dodatno poticanje dolazaka gostiju s britanskog tržišta te da je u razgovorima s resornim ministarstvom, županijom, gradovima Rijekom, Opatijom, Krkom, Crikvenicom, Općinom Omišalj, čelnicima crikveničkog Jadrana i riječkog Hiltona te turističkim zajednicama osigurana podrška promotivnim aktivnostima za bolje pozicioniranje Kvarnera na britanskom tržištu.

Kako navode, easyJet svojom flotom obavlja letove preko 150 aerodroma u 35 zemalja, povezujući pritom gotovo 1000 destinacija.