zajednička proslava

Vindija i Tetra Pak prije 40 godina počeli puniti mlijeko 'z bregov'

08.09.2017 u 13:54

Bionic
Reading

Vindijina mljekara prije 40 godina prva je u Hrvatskoj počela puniti ‘z bregov mlijeko’ u Tetra Pak ambalažu. Tim je povodom obilježana suradnja ovih dviju kompanija

‘Z bregov mlijeko je prije punih 40 godina po prvi puta ušlo u domove naših vjernih kupaca, a za očuvanje njegove svježine i prepoznatljivog okusa zasigurno je zaslužna vrhunska Tetra Pak ambalaža. Bio je to tada veliki iskorak u proizvodnji i inovacija koja je omogućila da sve do danas zadržimo visoki standard izvorne kvalitete naših proizvod’, poručuje u priopćenju Dragutin Drk, predsjednik Uprave i vlasnik Vindije.

Počeci Vindije sežu u 1959. godinu kada je u Varaždinu osnovana Gradska mljekara. Ona je opskrbljivala grad svježim mlijekom i zapošljavala samo petnaestak ljudi. Tetra Pak je prve materijale, pak, isporučio u rujnu 1952. sa svoje prve Tetra Pak linije za ambalažu mljekari u Lundu gdje je i osnovana tvrtka godinu dana ranije.

‘Od 1965. godine, Vindija je pod vodstvom gospodina Drka, istinskom legendom hrvatske mliječne industrije i industrije pića,  značajno doprinijela razvoju mliječne industrije s inovativnim proizvodima visoke kvalitete koji su proizvedeni lokalno. Zahvaljujemo na povjerenju koje Vindija ulaže u naše dugogodišnje partnerstvo i veselimo se mnogim godinama pred nama i inovativnim projektima!’, dodao je Francesco Faella, direktor Tetra Pak jugoistočne Europe.

Samo na jednoj proizvodnoj liniji s nazivom TBA/8 koja je u pogonu od 1991., zabilježeno je 89.261 radnih sati. Ova linija godišnje proizvodi 26 milijuna paketa, što je jedna od najviše korištenih Tetra Pak linija u svijetu.

Obje kompanije posvećene su kvaliteti proizvoda, ističe se u priopćenju iz Vindije, a pomno prate I trendove u industriji mlijeka i pića.