investicija u turizam

Valamar na Rabu gradi novo ljetovalište vrijedno 54 milijuna eura

08.03.2024 u 13:37

Bionic
Reading

U Rabu je svečano potpisan ugovor između Imperial Riviere i građevinske tvrtke Radnik d.d. koja će biti zadužena za izgradnju novog Valamar Collection ljetovališta u Suhoj Punti na Rabu. Prva faza ulaganja u vrijednosti od 54 milijuna eura uključuje obnovu i repozicioniranje 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta, 24 nove obiteljske sobe te ulaganja u plaže i brojne sadržaje.

Otvorenje novog ljetovališta pod premium brendom Valamar Collection planirano je u ljeto 2025. godine, a zapošljavat će 235 djelatnika te će otočanima Raba pružiti i priliku za razvoj karijere kod vodećeg poslodavca u turizmu.

'Ovo vrhunsko ljetovalište čvrsto će pozicionirati otok Rab među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu te pružati bogati javno dostupni sadržaj sugrađanima Raba čime želimo doprinijeti kvaliteti života u lokalnoj zajednici. U ovoj godini investicije Imperiala iznose više od 38 milijuna eura te uključuju i izgradnju novog Bike Centra u Poreču, daljnja ulaganja u hotelima Lacroma u Dubrovniku, Imperial i Padova, te kamping ljetovališta Padova na Rabu, digitalizaciju i rekonstrukciju sanitarnog čvora u San Marino kamping ljetovalištu, kao i uređenje nove zone za smještaj radnika u destinaciji Dubrovnik', rekao je Alen Benković, predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Valamar Collection ljetovalište 4/5* u Suhoj Punti nudit će all inclusive uslugu za obitelji, s bogatim sadržajima za djecu svih uzrasta na površini od 1.000 m 2 , uključujući Maro Smart Play, Maro klub za djecu od 3 do 12 godina, multimedijski prostor, igraonice i dječje igralište, kao i unutarnji te vanjske bazene.

Ljetovalište će koristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora, nuditi hranu i piće lokalnog podrijetla te voditi brigu o prirodnom okolišu. Posebna pažnja bit će usmjerena i na unaprjeđenje ponude i usluga na plaži Suha Punta kako bi bila posebno prilagođena za obitelji s djecom, u čemu će moći uživati lokalno stanovništvo i gosti koji posjećuju otok Rab.

'Ovom značajnom ovogodišnjom investicijom u turizam većom od 50 milijuna eura, otok Rab se definitivno svrstava uz bok vodećim turističkim destinacijama u Hrvatskoj poput Dubrovnika, Poreča i Makarske. Ova investicija pokretač je gospodarstvu u širem smislu, od građevine do niza obrta i trgovine, a posebno našeg brodara Rapske plovidbe', istaknuo je Nikola Grgurić, gradonačelnik grada Raba.

Ovoga tjedna svoja vrata gostima otvorio je preuređeni hotel Valamar Padova u gradu Rabu koji u ponudi ima 175 moderno preuređenih soba, vanjske i unutarnje bazene te brojne sadržaje za obitelji.